FAQ

Colecția de ceaiuri Motherful

Scopul nostru este să-ți oferim produse sigure, pe care să le folosești fără nicio strângere de inimă, și care să-ți facă viața mai simplă și mai frumoasă, în fiecare zi. Ingredientele utilizate în rețete sunt premium și ecologice, reprezită angajamentul Motherful de a oferi mamelor băuturi sănătoase fără pesticide și care să nu le pună lor sau bebelușului sănătatea în pericol. Rețetele noastre sunt realizate cu sprijinul unei echipe de ginecologi-obstetricieni și sunt gândite să amelioreze concret problemele specifice ale mamelor.  Astfel atunci când alegi să consumi un ceai din colecția Motherful este important să citești informațiile sau advertismentele de pe ambalaj și să folosești produsul cu indicațiile pentru care a fost creat. Astfel nu vei consuma niciodată un ceai destinat perioadei postpartum în perioada de sarcină, sau nu vei consuma un ceai dedicat pierderii în greutate în perioada de alăptare. Mai mult decât atât te invităm să descoperi descrierea pe larg a ingredientelor care compun o rețetă la fiecare pagina distinctă a produsului.

Totuși este important de menționat  că indicațiile, proprietățile și modul de utilizare ale produselor prezentate pe site-ul www.motherful-concept.com sunt bazate pe literatura de specialitate disponibilă în cărți, publicații științifice, website-uri de referință în fitoterapie și aromaterapie și pe documentația primită de la producător sau furnizor. Cu toate acestea, informațiile sunt oferite cu titlu informativ, nu constituie în niciun fel informații medicale și nu pot angaja responsabilitatea noastră.

Pentru orice utilizare în scop medical, trebuie consultat un medic.

Ceaiurile Motherful dispun de o dublă certificare din punct de vedere ecologic, atât pe parte de producție cât și pe parte de distribuție. Procedura de certificare este riguroasă și implică controale și analize  atente ale calității ingredientelor, iar pe parte de distribuție organismul independent de certificare se asigură că produsele sunt depozitate și păstrate în condiții singure care permit menținerea statutului de produs ecologic.

Ceaiul este produs exclusiv pentru Motherful de către partenerul nostru german care dispune de absolut toate certificatele care să ateste proveniența ingredientelor și faptul că acestea sunt ecologice. De asemenea ambalarea se face în Germania, iar fiecare lot este riguros analizat pentru a oferi cea mai bună calitate.

Regula generală la orice ceai din plante este să nu se depășească mai mult de două căni de ceai din plante pe zi, aproximativ 400 de ml sau 6g de ceai pe zi.

La o cantitate de 200 de ml de apă se infuzează 3g de ceai . Temperatura apei necesară pentru prepararea fiecărui ceai este înscrisă pe ambalaj și diferă în funcție de rețetă.

Sunt create special pentru mame și pentru a veni în întămpinarea nevoilor lor specifice.

Folosim ingrediente complexe și ecologice pe care nu le găsești atât de ușor în alte produse, combinate după rețete proprii, gândite să aducă un aport cât mai mare și mai complet de nutrienți. În plus, baza tuturor rețetelor este Rooibos, un ceai cu beneficii impresionante pentru sănătate, care poate fi consumat fără griji atât în perioada de sarcină cât și în etapa post-partum și în alăptare.În plus avem un factor de creativitate nemaipomenit deoarece folosim știința și tehnologia, atuurile principale ale vremurilor noastre, pentru a găsi soluții concrete la nevoile mamelor.

VIN FĂRĂ ALCOOL

Gama de vinuri fără alcool, Pierre Zéro, astăzi emblema lui Pierre Chavin, s-a născut după două sarcini succesive ale lui Mathilde. Inclusiv cu perioadele de alăptare, ea a avut parte de până la 4 ani de abstinență completă. Dar, ca o adevărată iubitoare a vinului și al podgoriilor în care a crescut, Mathilde Boulachin și-a imaginat crearea unui vin, cu toate dimensiunile pe care le reprezintă, dar cu 0,0% alcool.

Da, este vin 100%. Ceea ce este cu adevărat impresionant este faptul că se păstrează și virtuțiile vinului, polifenoli, vitamine și minerale. 

Domeniile Pierre Chavin vor să fie diferite prin eleganță și inovație. Mathilde Boulachin susține un proces de dezalcoolizare „foarte inovator”, care păstrează aromele soiurilor de struguri alese: Chardonnay, Merlot, Grenache, Muscat ... Gustul vinului fără dezavantajele alcoolului. 

Procedura se realizează cu ajutorul unei coloane conice cunoscută sub denumirea de Spinning Cone Column (SCC) utilizată pe scară largă în SUA și Australia. Aceasta este cea mai rapidă, eficientă și mai profitabilă metodă pentru colectarea și conservarea compușilor volatili (arome) într-un vin la temperaturi scăzute.

 

Această tehnologie folosește evaporarea subțire a alcoolului creată prin rotația conurilor și dezbrăcarea vaporilor obținuți printr-o procedură de aspirare. Această tehnică se bazează pe procesul de distilare și căldură și permite reglarea nivelul de alcool fără a se pierde aromele.

 

În urma cercetărilor noastre profunde asupra diferitelor tehnici, am ajuns la concluzia că cele mai bune rezultate sunt obținute atunci când procesul este realizat pe un vin finit. Astfel rezultă vinuri fără alcool, cu calități excepționale de degustare, fără restricții.

SARE

Sărurile Epsom nu sunt de fapt săruri. În realitate ele sunt produsul un mineral găsit în apă care conține niveluri ridicate de magneziu și sulfat. Când s-a cristalizat, se formează substanța pe care o cunoaștem acum sub formă de săruri Epsom.

Practic este vorba despre sulfatul de magneziu, astfel sărurile Epsom nu conțin clorură de sodiu, care este ingredientul activ în sare. O numim „sare” datorită structurii sale cristaline și proprietăților care reflectă sarea reală.

Sarea de la Marea Moartă, pe de altă parte, este o sare de mare legitimă. Amplasat între Iordania, Israel și Palestina, Marea Moartă este un lac de sare uriaș care s-a format acum mai bine de cincisprezece milioane de ani. Sarea sa a fost recoltată de mii de ani și folosită în medicamente și remedii naturale de înfrumusețare, și mai recent în gătit. Consistența sa umedă care se înmulțește îl diferențiază de cristalele netede limpe de săruri Epsom.

Compoziția este, de asemenea, diferită. În apa obișnuită a oceanului, 85% din sare este clorură de sodiu (sare de masă); cu toate acestea, sarea din Marea Moartă este doar de 12-18 la sută clorură de sodiu. Aceasta înseamnă că sarea din Marea Moartă conține un amestec mai bogat de alți nutrienți, în primul rând săruri de magneziu. În sărurile din Marea Moartă veți găsi 21 de minerale care includ magneziu, calciu, sulf, brom, iod, sodiu, zinc și potasiu.

Marea Moartă se odihnește pe fundul unei vechi văi rămase dintr-o mare în urmă cu două milioane de ani. La 1.300 de metri sub nivelul mării, este cel mai jos loc natural de pe Pământ. Această istorie unică îmbină proprietăți speciale pentru sarea și mineralele mării, care sunt de 10 ori mai concentrate aici decât în ​​oceanele lumii. Oamenii  au venit la Marea Moartă încă din cele mai vechi timpuri pentru a profita de aceste proprietăți speciale, aproximativ de 2.000 de ani.

Te invităm să descoperi beneficiile utilizării sării Motherful pe pagina dedicată acestora.

În general se dizolvă 150g de cristale de sare în apă caldă (temperatura recomandată a apei este de 37°C) . Durata unei băi este recomandată pentru 15-20 de minute. După baie, clătește-te cu apă curată caldă. 

Este important de menționat  că acest produs nu este recomandat persoanelor care suferă de hipertensiune sau boli coronariene fără recomandarea și consultul prealabil al unui medic.